sâmbătă, 2 octombrie 2010

Andivele

        Este recomandabil ca din alimentaţie să nu lipsească câţiva imunostimulatori naturali. Printre acestia se află andivele, legume ale căror părţi comestibile se pot obţine în sezonul rece al anului. Andiva este o trufanda cu proprietăţi
medicale excelente : reglează şi stimulează funcţiile hepatice.
       Este vorba de un tip de legume cunoscut şi sub denumirea de cicoria asparago. Andivele conţin proteine, hidraţi de carbon şi sunt bogate în fosfor, calciu, potasiu şi vitaminele A, B1, B2, C. Au puţine calorii, dar o valoare nutritivă ridicată. Datorită gustului amar, stimulează secreţiile biliare şi au recunoscute proprietăţi diuretice şi laxative.
       Se recomandă consumarea zilnică a legumei (partea albă), condimentată cu ulei de măsline, oţet de mere şi nucă tămâioasă : fluidifică sângele, fiind astfel valoroasă pentru prevenirea varicelor şi a inflamaţiei la nivelul membrelor inferioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu