sâmbătă, 2 octombrie 2010

Apa din fructe şi legume

       Apa din fructe şi legume este mai bună pentru organism decât cea din pahar, în special cea din morcovi, care pătrunde repede în celule şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Pentru o bună stare de sănătate din interior la exterior, cheia este
menţinerea celulelor puternice, în aşa fel încât să reţină apă aşa cum fac celulele (de la cele din creier şi inimă, la cele din ţesuturile de legătură şi din piele) poate fi reparată şi este asigurat aportul de apă şi nutrienţi către ele, organismul poate lupta contra îmbătrânirii şi bolilor. Longevitatea este determinată în proporţie de 80% de stilul de viaţă şi nu de gene. În ciuda ideii că organismul uman e în proporţie de 75% - 80% apă, de fapt, conţinutul de apă dintr-un corp matur se apropie mai degrabă de 50%, pentru că diverşi factori interni ţi externi au deteriorat celulele şi le-au afectat capacitatea de a reţine apă. Aşa se explică semnele de îmbătrânire care apar la 30 de  ani : pielea devine mai uscată, se schimbă programul de dormit, digestia se face mai lent şi nivelul energiei oscilează.
         Apa conţinută în fructe şi legume este înconjurată de molecule care o ajută să pătrundă mai uşor în celule, ceea ce încetineşte procesul de îmbătrânire. Legumele şi fructele colorate au o concentraţie de nutrimente în apă, ceea ce face ca aceasta să rămână suficient de mult în organism pentru a fi folosită.
      Pepenele şi castravetele au 97% apă, roşiile - 95%, vinetele - 92%, morcovii - 88% şi piersicile - 87%. Însă, prin fierbere, legumele pierd din cantitatea iniţială de apă. Astfel, cantitatea recomandată de 2,5 litri de apă pe zi poate fi consumată fără a bea cantităţi mari de lichid.
Secretul hidratării nu este aşadar, doar consumul de apă, ci şi păstrarea acesteia în organism, în aşa fel încât fiecare celulă să funcţioneze la capacitatea maximă. Pentru aceasta, este nevoie şi de o cantitate cât mai mare de nutrimente, pe lângă apă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu