sâmbătă, 2 octombrie 2010

Bogăţia strugurilor

     Strugurii combat îmbătrânirea şi ameliorează circulaţia sanguină, deoarece dezintoxică profund întreg organismul. Datorită acţiunii sale regenerante, fructul reprezintă unul dintre cei mai importanţi
întăritori naturali. Consumul regulat al boabelor apetisante de struguri (cel puţin 500 grame pe zi) asigură acţiunea fortifiantă, deoarece conţin lecitină şi acid fosforic, calitate care se adaugă la bogăţia de zaharuri uşor asimilabile.
      Boabele de struguri conţin vitamine (A, B1, B2, PP, C), săruri minerale, tanini, enocianină (colorant natural al strugurelui negru) şi acidul cafeic. Taninii moderează acţiunea laxativă a zahărului, enocianina acţionează ca tonic natural, iar acidul cafeic ajută la contracararea cancerului. Strugurii favorizează activitatea inimii, stimulează producţia de sucuri divestive, combat osteoporoza, artrozele şi artritele şi reechilibrează funcţiile organismului.
        Sâmburii de struguri conţin unul dintre cele mai valoroase uleiuri vegetale, util împotriva colesterolului crescut şi capabil să stimuleze producţia de hormoni indispensabili tuturor funcţiilor organismului.
          Coaja bobului de strugure conţine emiceluloză, o fibră vegetală ce stimulează funcţia intestinală. Pentru toate aceste motive, strugurii ar trebui consumaţi cu tot cu coajă şi sâmburi şi mestecaţi cu atenţie şi îndelung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu