sâmbătă, 2 octombrie 2010

Efectul frunzelor de papaya

     Cercetătorii de la Universitatea din Florida şi colegii lor din Japonia au arătat că extractul din frunzele de papaya şi ceaiul preparat dn acestea posedă un puternic efect antitumoral împotriva cancerelor cu mai multe
localizări. Ideea a fost a cercetătorului Nam Dang, originar din Vietnam, care a plecat de la faptul că, în medicina tradiţională vietnameză, frunzele de papaya sunt considerate a avea efect anticancerigen. Echipa lui Dang a folosit extracte de patru concentraţii realizate din frunze uscate de papaya, pe care le-a testat pe zece culturi de celule tumorale (cancer de col uterin, sân, ficat, plămân, pancreas) şi a măsurat efectul după 24 de ore. Dang a constatat că papaya a încetinit creşterea tumorilor în toate culturile, fără a avea efect toxic asupra celulelor normale. Efectul a fost cu atât mai puternic, cu cât concentraţia extractului a fost mai mare. Efectul antitumoral se explică prin stimularea producţiei de citokine Th-1, care reglează funcţionarea sistemului imun.
       Descoperirea ar putea duce la realizarea unor tratamente care să stimuleze sistemul imun pentru a lupta cu tumorile maligne, extractul de papaya având în plus marele avantaj că nu are efect toxic asupra celulelor normale şi este astfel lipsit de efectele secundare obişnuite ale majorităţii tratamentelor actualmente în cancer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu