vineri, 8 octombrie 2010

Împotriva colesterolului

     Soia, orzul şi ovăzul sunt duşmanii grăsimilor. Trei alimente care dacă  sunt consumate cu regularitate, adică de două ori pe săptămână, pot scădea colesterolul "rău" (LDL). Un studiu efectuat la Universitatea din Toronto a ajuns la o concluzie
importantă : combinaţia unor alimente naturale este capabilă să scadă nivelul hematic al grăsimilor, cu efect asemănător statinelor, medicamente utilizate împotriva colesterolului. Alimentele recomandate sunt : soia, migdalele, orzul, ovăzul, vegetalele cu frunza lată, alunele, fructele, peştele.
      Analizând combinaţia dintre ele, cercetătorii au evidenţiat faptul că la 30% din pacienţii ce au urmat această dietă s-a constatat o reducere a colesterolului LDL. Deci, studiul confirmă că cel mai bun mijloc de a diminua colesterolul crescut şi a face să crească colesterolul "bun" (HDL) îl reprezintă dieta bogată în cereale, legume, frucete, verdeţuri şi peşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu