joi, 2 decembrie 2010

Teiul, împotriva tensiunilor

Valenţele teiului în calmarea tensiunilor nervoase sunt bine cunoscute. Sistemul nervos este iritat din cauza oboselii, iar această stare se reflectă adesea şi asupra sistemului digestiv. Puterile distensive ale teiului şi virtuţile sale calmante au un efect
antistres asupra tuturor celulelor organismului. Cum se utilizează teiul?
  • Infuzia : împotriva insomniei. Infuzia de flori de tei se prepară turnând o ceaşcă cu apă fierbinte peste o linguriţă de flori uscate. Se lasă în infuzie timp de 10 minute, se filtrează şi se beau 3 - 4 ceşti pe zi.
  • În baia de seară : pentru relaxare. O baie preparată cu flori de tei relaxează sistemul nervos, pregătind organismul pentru un somn de calitate. Este ideal pentru copiii nervoşi şi obosiţi. Se prepară astfel : se lasă să fiarbă timp de 20 de minute 100 g flori de tei în 2 litri de apă. Se lasă să se răcească, se filtrează şi se adaugă în apa de baie.
  • Maceratul glideric : calmant. Contra anxeităţii uşoare şi a insomniei sunt suficiente 50 de picături de macerat gliceric de tei cu puţină apă, o dată pe zi. Dacă problema esnte mai ales insomnia, se vor administra 30 de picături după-amiaza târziu şi 30 cu o jumătate de oră înainte de culcare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu