luni, 4 octombrie 2010

Indicele glicemic

         Femeile care au o dietă bogată în alimente cu indice glicemic crescut prezintă un risc mai mare de a se îmbolnăvi de maladii cardiace, au descoperit cercetătorii italieni. Indicele glicemic este cu atât mai mare cu cât ingestia alimentului duce la o creştere mai rapidă a nivelului glicemiei. Pâinea albă, biscuiţii, dulciurile, ca să nu mai vorbim de zahărul în sine, au un indice glicemic crescut. Creşterea bruscă a glicemiei suprasolicită pancreasul şi favorizează apariţia diabetului zaharat, dar perturbă în acelaşi timp şi metabolismul lipidic, crescând riscul apariţiei bolilor de inimă. 25% dintre femeile participante la studiu a căror dietă a fost bogată în alimente cu indice glicemic crescut au prezentat un risc de îmbolnăvire cardiovasculară de 2,24 mai mare comparativ cu femeile care au consumat alimente cu indice glicemic scăzut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu