sâmbătă, 2 octombrie 2010

Broccoli, arma secretă

         Cine suferă de rinită alergică sau astm trebuie să facă în aşa fel încât să nu-i lipsească niciodată de la masă broccoli, varză sau varză de Bruxelles. S-a constatat că preparatul pe bază de broccoli declanşează o
creştere netă de enzime antioxidante, capabile să combată stresul oxidativ celulat concretizat prin răspunsul inflamator anormal, tipic reacţiei alergice. Meritul aparţine unui compus cunoscut ca sulforafan, ce se găseşte natural în toate leguleme din familia Cruciferelor, dar care este prezent într-o cantitate de 20 - 25 de ori mai mare în extrasul de germeni de Crucifere. Aceste date sugerează că germenii de Crucifere au efect puternic antialergic.
Broccoli este considerat de oamenii de ştiinţă un veritabil superaliment benefic pentru articulaţii şi ar putea sta la baza fabricării unei pilule cu potenţial de a vindeca artrita. Broccoli are numeroase proprietăţi anitcancer şi este bogat în sulforafan, o substanţă despre care oamenii de ştiinţă au afirmat că are rol esenţial în protejarea oaselor şi articulaţiilor. Cercetătorii au descoperit că această substanţă blochează enzimele ce produc distrugerea articulaţiilor în cazul osteoartritei, cea mai comună formă de artrită. Artrita este o maladie degenerativă care distruge treptat cartilajele din articulaţii, în special la nivelul mâinilor, picioarelor, coloanei, şoldurilor şi genunchilor, în cazul persoanelor în vârstă.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu