luni, 4 octombrie 2010

Enzime şi alge

De secole, algele joacă un rol deosebit de important în cultura japoneză. De exemplu, în registrele guvernului japonez din secolul al VIII-lea, aceste plante erau recunoscute drept o formă de plantă a impozitelor. Conform unui
studiu, persoanele de origine japoneză au în intestin bacterii care facilitează digestia algelor marine, din care este preparat sushi (partea exterioară în care se înveleşte carnea de peşte). Bacteriile aflate în intestin transportă enzimele care nu sunt codificate în genomul uman, dar care le permit indivizilor să obţină energie cu ajutorul carbohidraţilor din diferitele plante terestre. O echipă de cercetători a reuşit să identifice enzimele care digeră carbohidraţii aflaţi într-o bacterie marină care se hrăneşte cu o specie de alge roşii. Contactul cu microbii marini, prin consumul de sushi, ar fi permis genelor bacteriene capabile să digere algele marine, să se transfere din ecosistemul marin în intestinul uman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu