joi, 7 octombrie 2010

Opţiuni pentru înlocuirea grăsimilor saturate

        Înlocuirea grăsimilor saturate cu opţiuni mai sănătoase scade riscul apariţiei bolilor cardiovasculare cu până la 20%, după o perioadă de cinci ani. Aceasta este concluzia la care au ajuns
cercetătorii de la Harvard, care recomandă ca grăsimile saturate să nu reprezinte mai mult de 11% din aportul energetic al organismului. Există însă pericolul ca, reducând cantitatea grăsimilor saturate, care se găsesc în unt şi carne, oamenii să ajungă să comsume mai multe grăsimi trans (din alimente procesate), la fel de nesănătoase. Substituţia este recomandabil a se face însă cu grăsimi polinesaturate, care se găsesc în peşte şi uleiuri vegetale.
      Grăsimile saturate şi cele trans sunt nocive, deoarece cresc nivelul colesterolului "rău", care blochează arterele. În schimb, grăsimile polinesaturate au efect opus, crescând nivelul colesterolului "bun".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu