sâmbătă, 2 octombrie 2010

Proaspete sau uscate?

     Dacă au apă în conţinut, legumele sunt mai puţin calorice. Printre alte substanţe nutritive, în legume se află şi acizi graşi esenţiali, vitamine (în special cele din grupul B, utile sănătăţii ţesuturilor), săruri minerale şi
oligoelemente, printre care fosforul (preţios pentru sistemul nervos), calciul (necesar sănătăţii oaselor) şi, în procent mic, fier şi cupru, ce regenerează sângele şi metabolismul celular.
        Legumele sunt alimente foarte energetice în versiune uscată (300 calorii la 100 g produs). În versiune proaspătă, în schimb, au mai puţine calorii, deoarece conţin mai multă apă. Dar nu trebuie uitat faptul că toate legumele reprezintă o adevărată mină de săruri minerale ce au puterea de a regenera cartilajele şi de a îmbunătăţi metabolismul ţesutului osos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu