sâmbătă, 2 octombrie 2010

Sfecla roşie

      Datorită conţinutului său bogat în minerale şi vitamine, această rădăcină de plantă regenerează limfocitele şi protejează organismul de viruşi şi infecţii. Prin consumarea tulpinii şi a frunzelor, se ameliorează şi digestia. Sfecla roşie este
depurativă, ajutând la eliminarea toxinelor acumulate în organism, în special în sistemul limfatic. Este şi nutritivă, energetică şi întăritoare, fiind recomandată în alimentaţia copiilor, a vârstnicilor, a anemicilor, a celor slăbiţi sau aflaţi în convalescenţă.
       Sfecla favorizează şi drenajul hematic şi cutanat, stimulând sistemul limfatic, determinant în sistemul nostru imunitar. Excelent este sucul de sfeclă, băut proaspăt, din centrifugă : regenerează limfoidele prezente în gură, în nas, în aparatul respirator, în aparatul digestiv şi la nivel de glande inghinale, ameliorând acţiunea de apărare a limfei.
     Eficienţa sistemului limfatic poate fi limitată de sedentarism, alimentaţie, stres (anumite tulburări psihice, gândurile obsesive şi depresia reduc puterea de apărare rezervată limfei), încălţăminte sau îmbrăcăminte prea strânse (pot strivi vasele limfatice, contribuind la încetinirea fluxului limfei).
         De aici rezultă importanţa remediilor naturale ce ajută drenajul sistemului limfatic : dezintoxicarea limfei înseamnă un mecanism al sistemului imunitar mai optim, evitând inflamaţiile ce generează slăbiciune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu